Functionele loopvaardigheidstraining voor CP kinderen
In deze studie willen we de effectiviteit onderzoeken van een loopvaardigheidstraining voor kinderen en adolescenten met Cerebrale Parese om het aanpassingsvermogen van het lopen te verbeteren. Ook willen we onderzoeken welke kinderen het meeste baat hebben bij de training.
Veel kinderen en adolescenten met Cerebrale Parese kunnen goed lopen, maar ze hebben vaak moeite om leeftijdsgenoten bij te houden met alledaagse activiteiten en spelletjes thuis, op school of bij het sporten. Om goed mee te kunnen doen, is het belangrijk om het lopen snel te kunnen aanpassen aan veranderingen in de omgeving.
30 kinderen en adolescenten van 6 t/m 17 jaar met Cerebrale Parese (GMFCS-niveau I of II) volgen een training op de C-mill (5 weken lang, twee keer per week). Om de effectiviteit te meten, zal voorafgaand en na afloop van de training het lopen en aanpassingsvermogen van het lopen geëvalueerd worden.
Het onderzoek is gestart in september 2019 en eindigt in maart 2021. Voor meer informatie over deelname aan dit onderzoek, kunt u contact opnemen met Rosanne.
Het projectteam bestaat uit:
- Prof. Dr. Ria Nijhuis – van der Sanden, Radboudumc
- Vivian Weerdesteyn, PhD, Radboudumc
- Brenda Groen, PhD, Sint Maartenskliniek
- Ellen Smulders, PhD, Radboudumc
- Rosanne Kuijpers, Msc, Sint Maartenskliniek
Binnen het project werken we samen met:
- Pauline Aarts, PhD, onderzoeker en hoofd van de unit kinderrevalidatie in de Sint Maartenskliniek
- Prof. Dr. Bouwien Smits-Engelsman, Universiteit van Kaapstad
- Kinderfysiotherapeuten van de Sint Maartenskliniek, afdeling Revalidatie